B:Hive Smales Farm

B:Hive is the first step in the transformation of a twentieth-century office park on Auckland's North Shore to a co-working hub. This is a new, progressive model of workplace that recognises that people’s different workstyles affect how and where they work best.

215051_00_Photographer_John_Gollings_N6.jpg
/

Project Details

Client Smales Farm
Sector Commercial
Location Auckland
Discipline Architecture, Interior Design
Status Completed 2018
Size 11,000 sqm
Design Collaborators BVN
BHive_Exterior_09 Cropped.jpg
/

If there was ever a good reason to take the stairs, surely this is it

The innovative and sustainable design reflects the client’s goal for the building – to create a broader co-working hub, a far cry from a cold business park, which fosters place-making and connection.

The 11,000m2 of space, over five levels, is connected by a lofty atrium with a bold sculptural stair, which is surrounded by lush greenery at its base. Floors have been designed for complete flexibility with re-locatable walls located around the perimeter. 

The health of occupants is a primary consideration. B:Hive prioritises not only physical but holistic wellness, with the atrium playing a central role. The connecting stair is located close to the entry, encouraging people to walk through the building and providing opportunities to engage, meet, observe and participate whilst also introducing a sense of delight.

BHive_05_1980.jpg
/
215051_00_Photographer_John_Gollings_N2.jpg
/

Awards

2019 INSIDE World Festival of Interiors Offices category winner
2019 NZIA National Award for Best Interior Architecture
2019 Property Council NZ Industry Awards - Commercial Office Property Award of Excellence
2019 NZIA Auckland - Interior Architecture Award
2019 Interior Awards - Supreme Award
2019 Interior Awards - Workplace (over 1,000m2)
2019 Australian Institute of Architects - International Chapter Architecture Award
2019 Best Awards - Silver - Offices & Workplace Environments